KURSER


 
KURSER  2024PROVA PÅ KERAMIK
Vill du prova på att dreja eller kavla en mugg? Är ni ett kompisgäng, familj, möhippa eller firar någons födelsedag som vill göra något kreativt tillsammans ?  Under 2 timmar kan ni prova på att dreja och kavla då ni får en blick i lerans värld. 850:- per person inklusive fika och 2 kg lera.
Den keramik ni vill spara  bränns och glaseras och kan hämtas upp ca 4 veckor senare.
Kontakta oss för bokning och överenskommelse om tid.
 
HELGKURS i KERAMIK
Hos mig får du ta fram din kreativa sida ! Du går på helgkurs lördag och söndag 11-16 samt  ett tredje tillfälle  då vi glaserar våra alster.  Vi arbetar med olika tekniker såsom tumma, dreja och ringla. Vi är en liten grupp med 4 deltagare. Vi går igenom de olika teknikerna sedan får du arbeta fritt. Jag handleder under resans gång.
Fika med macka och kaffe/the, dricka ingår, vill du ta med egen mat går det bra det finns mikro i verkstaden.

I priset 3300:-  ingår 5kg lera och det finns möjlighet att köpa mer under kursens gång (125kr/kg)  handledning, bränningar och glasyr. 
Anmäl dig -  keramikunik106@gmail.com
Datum för helgkurser 2024
13-14/4
4-5/5
6-7/7
3-4/8
14-15/9
 
EN DAG ATT DREJA OCH FORMA LERA!

 

Hos mig får du ta fram din kreativa sida och skapa med lera. Du får pröva på teknikerna att dreja, kavla, ringla och tumma.

Vi börjar med en genomgång av teknikerna varefter du får skapa fritt under några timmar. Vi jobbar växelvis mellan drejskivan och de andra teknikerna och turas om på de  två drejskivorna. Du kommer att hinna skapa några vackra bruksföremål som t.ex. muggar, skålar eller ljusstakar innan vi plockar ihop och avslutar. Innan dagen är över får du välja en glasyr till det du har skapat under dagen.

I priset 1800:- ingår 3kg lera och det finns möjlighet att köpa mer under kursens gång (125kr/kg)  handledning, bränning och glasering. Jag gör efterarbetet och din keramik är färdig för avhämtning efter cirka 4 veckor.

Kursen går under totalt i 4 timmar.

Vi är en liten grupp på fyra till sex deltagare så det blir väldigt personligt och mysigt.

Tid: 12-16

28/4

11/5

Jag fyller på med datum när  grupperna blir fulla eller om ni är en grupp på 4-6 personer kan vi tillsammans komma överens om datum.

Anmäl dig via - keramikunik106@gmail.com

 

  
Alla kurser hålls i verkstaden i Träthultsmåla 106. Har du frågor maila keramikunik106@gmail.com