KURSER 2024


PROVA PÅ DREJNING
Vi erbjuder en introduktion av drejning. Inga förkunskaper krävs och drejcoachen är beredd ! Prova på att dreja under 30-minuter 500:- per person. Inga alster sparas.
PROVA PÅ KERAMIK
Är ni ett kompisgäng, familj, möhippa eller firar någons födelsedag som vill göra något kreativt tillsammans ? 
 Då kan en prova på kurs vara något för Er! 
Under 2 timmar kan ni prova på att dreja och kavla då ni får en blick i lerans värld. Vi går igenom de olika teknikerna, sedan någon timmes fritt arbete under handledning för att sluta av med  fika.
Kostnad 995:- per person. Då ingår lera, bränningar och glasering av max 3 alster i vit glasyr.
De alster ni vill spara  bränns och glaseras och kan hämtas upp eller skickas ca 4 veckor efter tillfället.
Kontakta oss för bokning och överenskommelse om tid. Antal deltagare 4 -6.
Är ni ett större sällskap kan vi utforma efter era önskemål.
 
 
HELGKURS i KERAMIK
 Helgkursen riktar sig mot dig som är nybörjare och vill arbeta fritt med leran i olika tekniker såsom ringling, drejning och kavling.
Vi går igenom de olika teknikerna, sedan arbetar du fritt med tillgång till handledning. Tider för kursen är lördag och söndag 11-16. Ett tredje tillfälle om ca 3 timmar bokar vi in tillsammans då vi glaserar våra alster. Fika med kaffe, the, dricka och macka ingår.Vill du ta med lunch finns micro i verkstaden.
 
I priset 3300:- ingår 5kg lera, handledning, bränningar, material, glasyr. Det finns möjlighet att köpa mer lera under kursens gång (125kr/kg)
NYHET 2024 !   INTENSIVDREJNING  1 DAG 
 
Kursen inriktar sig till dig som har viss förkunskap i drejning. Du kanske har drejat vid några tillfällen och vill utvecklas mer med teknik och centrering.
Tanken med kursen är inte produktion utan utveckla dig, utmana dig  och framför alt öva.  Du drejar och skär itu och ser vad som behöver utvecklas. Lera ingår i priset så att du kan känna dig fri att öva. Vid dagens slut sparas 3 alster som bränns och glaseras och kan hämtas eller skickas ca 4 veckor efter tillfället.
2000:- per person, tiden är 11-16 och fika med macka ingår. Vill du ta med lunch finns mikro i verkstaden.
 

 

 

 

  
Alla kurser hålls i verkstaden i Träthultsmåla 106. Har du frågor maila keramikunik106@gmail.com